Index voor Inclusie

Werken met de Index > Training en Advies

Wanneer een school besluit dat zij een (meer) welkome school wil zijn, dan is het nodig om het gedachtegoed, de visie en de ideeën te ontwikkelen in samenwerking met alle sleutelfiguren. Dit zorgt voor een breed draagvlak en waarborgt blijvende veranderingen op uw school.

Perspectief biedt scholen op maat workshops of trainingen aan op het gebied van de Index voor Inclusie,denken over diversiteit en inclusief onderwijs.

Perspectief organiseert algemene Studiedagen en Workshops om kennis te maken met de Index. Daarnaast zijn er Verdiepingsbijeenkomsten waarin scholen de Perspectief kent het volgende aanbod rondom de Index voor Inclusie:

  1. Algemene Studiedagen en Workshops om kennis te maken met de Index.
  2. Verdiepingsbijeenkomsten waarin scholen de gelegenheid krijgen om van praktijkvoorbeelden van Perspectief en andere scholen te leren en ervaringen uit te wisselen.
  3. Trainingen 'Iedereen Aan Boord!' georganiseerd waarin een van de specifieke kwesties die inclusief onderwijs met zich meebrengt aan de orde komt: Hoe kun je als school omgaan met leerlingen waarvan wij vinden dat ze 'moeilijk gedrag' vertonen.
  4. trainingen op maat
  5. Lezingen index voor Inclusie: het is mogelijk om bij Perspectief een spreker in te huren over de Index voor Inclusie en de visie op inclusie. Vraag hiervoor vrijblijvend informatie aan.
> lees verder

studiedag090319

Naar meer lezen over Index voor Inclusie Naar de voorpagina van Index voor Inclusie Bestellen Index voor InclusieContact Index voor Inclusie Voorwoord Index voor Inclusie