Over de Index voor Inclusie Naar de voorpagina van Index voor Inclusie Bestellen Index voor Inclusie Contact Index voor Inclusie Naar het voorwoord van Index voor Inclusie

De Index for Inclusion is in het Nederlands verschenen onder de naam Index voor Inclusie. Perspectief, Kenniscentrum voor Inclusie en Zeggenschap, heeft de licentie voor de Nederlandse vertaling. In 2009 is deze in tweede herziene druk verschenen.

De Index voor Inclusie is een praktisch hulpmiddel om het proces naar inclusief onderwijs op elke school te ondersteunen. De Index is wetenschappelijk onderbouwd en is gebaseerd op de inzichten van schoolpersoneel, bestuurders, leerlingen, ouders/verzorgers en de plaatselijke gemeenschap.  De Index is inmiddels in 39 talen vertaald en wordt in meer dan 40 landen gebruikt.

Perspectief doet kwalitatief onderzoek en training op het gebied van inclusie en diversiteit in het onderwijs, zorg, bedrijfsleven en overheid. Bij het gebruik van de Index voor inclusie biedt Perspectief procesbegeleidingtraining en advies en extern, onafhankelijk kwaliteitsonderzoek aan, aan scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Uiteraard behoort een combinatie van deze drie activiteiten ook tot de mogelijkheden. Klik om de verschillende mogelijkheden apart te bekijken.

De Index voor Inclusie (in een 4-rings band) kost € 32,50.

Meer informatie vindt u in onze flyer of folder.